miercuri, 23 februarie 2011

Mercedes are cel mai rapid monopost pe liniile drepte

 
Mercedes GP deţine cel mai rapid monopost pe liniile drepte, potrivit unei analize realizate de publicaţia germană Auto
Motor und Sport
.
Mercedes GP nu a reuşit să impresioneze în primele două sesiuni de teste de la Valencia şi Jerez, însă echipa a reuşit să înregistreze progrese pe parcursul evaluărilor de la Barcelona.
Nico Rosberg a realizat cel mai bun timp în a treia zi de teste, însă performanţele reale ale monopostului au rămas învăluite în ceaţă din cauza prestaţiilor contradictorii din celelalte zile.
Pentru a desluşi parţial misterul, publicaţia germană Auto Motor und Sport a realizat o analiză a performantelor pe linia dreaptă a circuitului de la Barcelona, iar concluzia a fost că Mercedes GP deţine cel mai rapid monopost pe această porţiune a circuitului. "Am fost capabili să parcurgem mai multe tururi la Barcelona, motiv pentru care înţeleg mai bine monopostul şi pneurile. Iar asta se traduce prin timpii pe tur. Dacă totul decurge în direcţia potrivită, Săgeţile Argintii v-ar putea surprinde", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes GP.
Performanţa unui monopost pe liniile drepte tinde să capete o importanţă mai mare în 2011 datorită faptului că noua aripă spate ajustabilă şi sistemul KERS, două tehnologii noi comparativ cu anul trecut, vor fi utilizate preponderent pe această porţiune a circuitului.
Via | Auto Motor und Sport

marți, 22 februarie 2011

Sezonul 2011

 Cursa de Formula1 din Bahrain a fost amânată. Sezonul începe în 27 martie!

Marele Premiu al statului Bahrainului a fost amânat oficial, însă este incert dacă va fi reprogramat la finalul anului. Sezonul 2011 al F1 va începe în 27 martie în Australia.
Organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain au pus capăt luni tuturor speculaţiilor privind desfăşurarea cursei programată în perioada 11-13 martie, în urma numeroase conflicte de stradă dintre protestatarii care solicită reforme politice şi forţele de ordine.
Organizatorii au confirmat în mod oficial anularea Marelui Premiu al statului Bahrain ca prima cursă a sezonului 2011 al Formulei 1, însă până în prezent nu există informaţii clare privind posibila reprogramare a evenimentului.
"Am simţit că este important pentru ţară să ne concentrăm pe problemele de interes naţional. Prioritatea Bahrainului este să depăşească tragedia şi să redescopere structura care împinge această ţară înainte pentru a reaminti din nou lumii de ce este capabil Bahrainul ca ţară unită", a precizat Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifa, prinţul Bahrainului, într-un comunicat de presă.
În urma acestei decizii, sezonul 2011 al Formulei 1 va începe în 27 martie cu Marele Premiu al Australiei. Marele Premiu al statului Bahrain ar putea fi reprogramat în luna noiembrie intre cursele din Abu Dhabi şi Brazilia, ceea ce ar putea determina decalarea finalului de sezon pentru începutul lunii decembrie.
Întrucât cursa din Bahrain este anulată, testele programate în această tară în perioada 3-6 martie vor fi de asemenea anulate. In schimb, echipele vor efectua o noua sesiune de teste pe circuitul de la Barcelona in perioada 8-11 martie