luni, 14 aprilie 2014

Marco Mattiacci - noul sef de echipa de la Ferrari !

Speculaţiile apărute luni dimineaţă în presa italiană cu privire la o schimbare la vârf a departamentului tehnic al celor de la Ferrari au fost confirmate după numai câteva ore de echipă. Stefano Domenicali a anunţat într-un comunicat de presă că demisionează din funcţia de şef al echipei şi că îşi asumă răspunderea pentru debutul modest de sezon al echipei.
Ferrari


"În carierele noastre profesionale sunt anumite momente în care ai nevoie de curaj pentru a lua decizii dificile şi dureroase. Este momentul potrivit pentru a face o schimbare importantă. Ca şef, îmi asum responsabilitatea, aşa cum am procedat întotdeauna, pentru situaţia prin care trecem", a declarat italianul.
Domenicali a devenit şeful Scuderiei Ferrari în 2008 ca înlocuitor pentru Jean Todt, după ce anterior lucrase în departamenele de administraţie şi de resurse umane ale companiei.

Marco Mattiacci, şef interimar

Esential 5 este locul ocupat de Ferrari in clasamentul constructorilor dupa primele trei curse
Domenicali va fi înlocuit în funcţie de conaţionalul său Marco Mattiacci, care lucrează în cadrul companiei din 1999 şi care a ocupat funcţiile de CEO pentru regiunea Asia Pacific (2006-2009) şi pentru regiunea America de Nord (2010-prezent). El va prelua funcţia cu efect imediat, însă cel mai probabil va avea acest rol cu titlu interimar. Inevitabil, presa internaţională speculează deja că adevăratul înlocuitor al lui Domenicali va fi Ross Brawn, chiar dacă britanicul a afirmat că nu mai este interesat să lucreze în Formula 1.
Cu Domenicali la conducere, Ferrari a obţinut doar un titlu la constructori în 2008 şi a fost mereu în umbra cvadruplei campioane mondiale Red Bull Racing. Echipa spera să înregistreze progrese semnificative în 2014 prin noul regulament tehnic, însă motorul turbo V6 de 1.6 litri dezvoltat de ingineri este semnificativ mai puţin performant decât cel al rivalilor de la Mercedes.
După primele trei curse ale sezonului, Ferrari ocupă doar locul cinci în clasamentul constructorilor cu 33 de puncte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu