marți, 13 mai 2014

Rezultatele primei zile de teste de la Barcelona 2014 !

Echipele au revenit în acţiune pe circuitul de la Barcelona la numai două zile după Marele Premiu al Spaniei, cu ocazia unei sesiuni de evaluare. Vremea nu a fost însă deloc favorabilă, întrucât ploile răzleţe şi temperaturile scăzute au afectat semnificativ planurile echipelor de a evalua unele componente.



În aceste condiţii, timpii realizaţi de piloţi pe circuit au fost mai puţin reprezentativi, însă Lewis Hamilton părea să se îndrepte spre stabilirea celui mai rapid tur de circuit.
Totuşi, Max Chilton a profitat de uscarea parţială a circuitului spre finalul sesiunii şi a stabilit cel mai bun timp al zilei după ce a fost cronometrat cu 1:26.434. Pilotul echipei Marussia a fost urmat în clasament de Charles Pic, care a revenit la volanul unui monopost de Formula 1 în calitate de pilot de rezervă al celor de la Lotus.
În acest context, Hamilton a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul trei pentru Mercedes la 0.24 secunde de liderul Chilton. Britanicul a fost urmat de Kimi Raikkonen, mai lent cu aproximativ cinci zecimi de secundă decât Marussia, însă pilotul Scuderiei Ferrari a avut parte de o zi plină de probleme. În doar al doilea tur pe circuit, Raikkonen a fost nevoit să se oprească din cauza unei defecţiuni la motor care a generat mult fum, iar ulterior a petrecut la boxe o perioadă lungă de timp. Revenit pe circuit, fostul campion mondial a urcat pe prima poziţie pentru o scurtă perioadă de timp, însă în cele din urmă a fost surclasat de Hamilton, iar ulterior a oprit din nou monopost pe pistă din cauza unei defecţiuni mecanice.
Jean-Eric Vergne a ocupat locul cinci la volanul monopostului Toro Rosso, urmat de Nico Hulkenberg de la Force India şi de Felipe Massa de la Williams. McLaren şi-a trecut în cont doar un loc opt prin Jenson Button, în timp ce Kamui Kobayashi (Caterham), Sebastien Buemi (Red Bull) şi Giedo van der Garde au fost cei mai lenţi. Cei de la Red Bull au avut de asemenea parte de defecţiuni tehnice pe parcursul zilei.
Iată lista piloţilor care vor participa la a doua zi de teste de pe circuitul de la Barcelona:
 Echipa  Miercuri, 14 mai
Red Bull Sebastian Vettel
Mercedes Nico Rosberg
Ferrari Kimi Raikkonen
Lotus Pastor Maldonado
McLaren Stoffel Vandoorne
Force India Daniel Juncadella
Sauber Esteban Gutierrez
Toro Rosso Daniil Kvyat
Williams Susie Wolff
Marussia Jules Bianchi
Caterham Robin Frijns

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu