marți, 19 august 2014

Max Verstappen, fiul fostului pilot Jos Verstappen, ar putea debuta la Toro Rosso în 2015 !

Toro Rosso a dezvăluit luni seară linia de piloţi pe care va miza în sezonul 2015 al Formulei 1. Cea de-a doua echipă a grupului Red Bull îl va păstra pentru încă un sezon pe rusul Daniil Kvyat, însă francezul Jean-Eric Vergne va fi înlocuit de Max Verstappen.Fiul fostului pilot Jos Verstappen, olandezul va deveni în luna martie a anului viitor cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1, întrucât la vremea respectivă va avea 17 ani şi cinci luni.



Verstappen a concurat în karting până în 2013 şi a debutat în cursele de monoposturi abia în acest an, însă a impresionat prin opt victorii obţinute de Formula 3 Europa. El a devenit membru al programului Red Bull Junior abia săptămâna trecută, după ce iniţial a fost ofertat şi de rivalii de la Mercedes.
"De la vârsta de şapte ani Formula 1 a fost obiectivul carierei mele, aşa că această oportunitate este un vis devenit realitate. Voi da tot ce am mai bun pentru a avea succes în cea mai importantă competiţie de motorsport. Prin revenirea numelui Verstappen în Formula 1, sper să putem retrăi amintirile vechi şi sper să văd mulţi fani la toate circuitele", a declarat el. La rândul său, şeful Franz Tost şi-a exprimat opinia cu privire la calităţile demonstrate de Verstappen şi care au convins conducerea Red Bull să-i ofere un loc în Formula 1 la o vârstă atât de fragedă.
"Suntem bucuroşi să-l primim pe Max în familia Toro Rosso. Considerăm că Verstappen este unul dintre cei mai talentaţi tineri piloţi din noua generaţie şi credem că are maturitatea necesară şi puterea mentală pentru a parcurge cu succes această provocare", a precizat italianul.
Anterior, presa internaţională considera că principalul favorit să-l înlocuiască pe Vergne este Carlos Sainz Jr, fiul fostului campion mondial de raliuri Carlos Sainz.

Un comentariu: