miercuri, 10 septembrie 2014

Luca di Montezemolo a părăsit Ferrari !

Luca di Montezemolo şi-a anunţat retragerea din fruntea Ferrari. Omul care a stat alături de Enzo Ferrari şi care a salvat compania de la faliment se desparte de fotoliul de preşedinte după o activitate de 23 de ani, descrişi ca fiind „de neuitat”. După anunţul retragerii sale din fruntea Ferrari, Luca di Montezemolo s-a aşezat la aceeaşi masă cu Sergio marchionne, în cadrul unei conferinţe de presă fulger, organizată pentru a oferi lămuriri suplimentare. 

Ferrari nu va face un SUV

Principalul anunţ se leagă de relansarea brandului Alfa Romeo. Sergio Marchionne a anunţat oficial că brandul premium va renaşte în data de 24 iunie 2015, la exact 105 ani de la înfiinţare (24 iunie 1910).
Montezemolo a preluat apoi conducerea dialogului şi a anunţat că destinul Ferrari nu se va schimba. Brandul va continua să ofere proiecte magnifice pentru viitor, însă printre acestea nu este un SUV, aşa cum se vehiculase.

O nouă era va începe la Ferrari, începând cu 13 octombrie, ziua în care Luca di Montezemolo va părăsi compania. Este aceeaşi zi în care grupul Fiat Chrysler FCA va fi cotat la bursa din New York. „Compania noastră va avea un rol important într-un moment cheie al acţionarului nostru principal (adică Fiat). E normal ca această fază să nu fie deschisă de un preşedinte care se află aici de 23 de ani, ci de administratorul delegat al Grupului (adică Marchionne)”, a declarat Montezemolo.
De cealaltă parte, Marchionne a dat asigurări că nu există nici măcar o minimă intenţie de a integra Ferrari în operaţiunile FCA. „Va fi prioritară protejarea companiei de segmentul automobilelor de masă. Nu va mai fi pusă la îndoială independenţa operativă şi strategică a Ferrari”, a declarat Marchionne. Controversata idee a unui Ferrari american a fost lămurită de ambii oficiali. „Pentru Marchionne, ideea de a produce un Ferrari dincolo de porţile uzinei din Maranello este obscenă şi inacceptabilă. Singurul Ferrari american va fi un supercar dedicat exclusiv pieţei din SUA, ce urmează a fi lansat. El va avea un motor V12, va costa 2.5 milioane de euro şi se va vinde în doar 10 exemplare. Scopul său va fi acela de a sărbători 60 de ani de prezenţă pe piaţa din SUA. Caroseria va fi vopsită în celebrul albastru Nart, ca omagiu adus Scuderiei Nord-Americane”, a declarat Marchionne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu