luni, 29 septembrie 2014

McLaren : " Pentru 3 monoposturi avem nevoie de un anunţ cu cel puţin şase luni înainte" !

Bernie Ecclestone a dezvăluit recent că va propune schimbarea formatului pentru Formula 1 la sistemul de opt echipe cu câte trei monoposturi începând din sezonul 2015, considerând că regula ar putea fi oficializată în cursul lunii octombrie.Cei de la McLaren Mercedes afirmă însă prin vocea directorului de curse Eric Boullier ca o echipă ar avea nevoie de cel puţin şase luni pentru a pune în practică un astfel de proiect, motiv pentru care ideea nu va putea fi implementată anul viitor. "Pentru şasiul pentru al treilea monopost, logistică şi oameni am avea nevoie de un anunţ cu cel puţin şase luni înainte", a declarat el pentru BBC.
McLaren


Sezonul 2015 al Formulei 1 va începe în 15 martie cu Marele Premiu al Australiei, adică peste mai puţin de şase luni.
Pe de altă parte, Force India şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la costurile necesare pentru dezvoltarea unui al treilea monopost, însă Boullier crede că echipele nu vor avea de ales dacă regula va fi implementată la un moment dat.
"Putem pune la îndoială multe lucruri despre distribuţia veniturilor. Dar dacă într-o zi ni se va cere să ajutăm Formula 1 prin utilizarea a câte trei monoposturi, atunci va trebui să o facem", a adăugat el.
Potrivit unei estimări făcute de Mercedes, dezvoltarea unui al treilea monopost ar genera costuri suplimentare de circa 32 de milioane de euro pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu