marți, 25 noiembrie 2014

Prima zi de teste la Abu Dhabi !

McLaren a ţinut capul de afiş al primei zile de teste de la Abu Dhabi, întrucât acesta a fost primul test cu public efectuat cu noul motor Honda pe care echipa îl va utiliza începând de anul viitor. Cu toate acestea, o defecţiune la sistemul electric a împiedicat l-a împiedicat pe pilotul de rezervă Stoffel Vandoorne să iasă pe circuit în cursul dimineţii.
Teste Abu Dhabi, ziua 1


"Verificăm de trei ori unele probleme electrice pe care le-am putea avea cu bateria, o componentă construită de McLaren. Trebuie să fim foarte atenţi. În cel mai bun caz ardem cablurile, dar am putea deteriora şi sistemul ECU", a explicat Eric Boullier, directorul de curse al echipei.
McLaren a ieşit pe circuit abia la ora 13:30, ora României, însă monopostul s-a oprit în pitlane după un singur tur. La următoarea ieşire, monopostul a rămas blocat pe circuit, iar la cea de-a treia ieşire a parcurs un singur tur înainte de a reveni la boxe.
Cel mai bun timp al zilei a fost stabilit de Valtteri Bottas la volanul monopostului Williams după ce a fost cronometrat cu 1:43.396 şi a fost urmat la aproape o jumătate de secundă de Kimi Raikkonen.
Valtteri Bottas a stabilit cel mai bun timp al zilei
Finlandezul a fost urmărit din garajul Ferrari de către noul său coechipier Sebastian Vettel, care şi-a făcut prezenţa îmbrăcat în haine civile şi a fost văzut purtând numeroase discuţii cu inginerii Scuderiei. Vettel spera să poată testa pentru Ferrari, însă Red Bull Racing a refuzat să-i acorde această permisiune, întrucât este în continuare sub contract cu echipa de la Milton Keynes.
Sebastian Vettel a discutat cu inginerii Ferrari pe parcursul testului
Nico Rosberg a parcurs cele mai multe tururi ale zilei pentru Mercedes şi a ocupat locul trei în faţa lui campionului de GP2 Jolyon Palmer, care a pierdut timp preţios în testul pentru Force India din cauza unor defecţiuni la motor. Carlos Sainz Jr (Red Bull Racing) a terminat pe cinci şi a fost urmat de Will Stevens (Caterham), Charles Pic (Lotus) şi Marcus Ericsson (Sauber).
Locul nouă în clasament i-a revenit lui Max Verstappen, care a suferit un accident din ucaza unei probleme la suspensiile monopostului Toro Rosso înainte de a provoca un nou steag roşu în finalul sesiunii ca urmare a unei probleme la motor.
Sesiunea de teste de la Abu Dhabi se încheie miercuri, iar Lotus a anunţat deja o modificare în program: locul lui Max Chilton în cockpit va fi luat de Alex Lynn, campionul din GP3 care face parte din programul Red Bull Junior şi care l-ar putea înlocui pe Daniil Kvyat la Toro Rosso.

Teste Abu Dhabi - Rezultate Ziua 1: 

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta Tururi
1 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m43.396s - 80
2 Kimi Raikkonen Ferrari 1m43.888s 0.492s 81
3 Nico Rosberg Mercedes 1m44.512s 1.116s 114
4 Jolyon Palmer Force India/Mercedes 1m45.516s 2.120s 37
5 Carlos Sainz Jr. Red Bull/Renault 1m45.339s 1.943s 100
6 Will Stevens Caterham/Renault 1m45.436s 2.040s 102
7 Charles Pic Lotus/Renault 1m46.167s 2.771s 89
8 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m46.487s 3.091s 95
9 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m47.194s 3.798s 55
10 Stoffel Vandoorne McLaren/Honda - - 3

Teste Abu Dhabi - Programul zilei de doua:

Echipa Miercuri, 26 noiembrie
Mercedes Pascal Wehrlein
Red Bull Racing Daniel Ricciardo
Ferrari Raffaele Marciello
Williams Felipe Nasr
McLaren Stoffel Vandoorne
Lotus Alex Lynn
Force India Spike Goddard
Toro Rosso Max Verstappen
Sauber Marcus Ericsson
Caterham Will Stevens

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu