joi, 27 februarie 2014

Perez - cel mai bun timp în prima zi de teste din Bahrain !

Echipele motorizate de Mercedes au continuat să domine Formula 1 şi în prima zi din cadrul ultimei sesiuni de teste premergătoare noului sezon, programată pe circuitul Sakhir din Bahrain.
Cel mai bun timp a fost stabilit de Sergio Perez, care a fost cronometrat cu 1:35.290 la volanul monopostului Force India, în timp ce Valtteri Bottas a ocupat locul doi pentru Williams.
Perez

miercuri, 26 februarie 2014

Raikkonen : " Vom vedea exact unde suntem la prima cursă din Australia " !

Scuderia Ferrari este una dintre echipele care nu au ieşit în evidenţă în mod deosebit pe parcursul celei de-a două sesiuni de teste din Bahrain. Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen au ocupat locurile şase şi şapte într-un clasament general al timpilor dominat de monoposturi motorizate de Mercedes, iar echipa nu a avut timp să efectueze o simulare de cursă din cauza unei defecţiuni la telemetrie.
Raikkonen

McLaren , Lotus si Ferrari au confirmat participarea la testele din Bahrain !

La numai cinci zile de la finalul celei de-a două sesiuni de teste, echipele vor reveni joi pe circuitul din Bahrain pentru ultima sesiune de evaluare dinaintea sezonului 2014.Trei dintre echipele de top şi-au confirmat deja planurile pentru această ultimă sesiune, în care acestea speră să pună accent nu numai pe performanţa pe un singur tur de circuit, ci şi pe simulări de cursă.
Ferrari, McLaren şi Lotus

sâmbătă, 22 februarie 2014

Ultima zi de teste in Bahrain : Rosberg cel mai rapid !

Mercedes a demonstrat încă o dată că este una dintre cele mai bine pregătite echipe pentru sezonul 2014, după ce a încheiat în forţă a doua sesiune de teste, desfăşurată pe circuitul din Bahrain. Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp al întregii sesiuni după ce a fost cronometrat dimineaţă cu 1:33.283, timp cu peste 1.6 secunde mai bun decât al rivalilor.
Rosberg

Ziua 3 teste Bahrain : Hamilton cel mai bun timp !

Cea de-a treia zi de teste de pe circuitul Sakhir din Bahrain a readus parţial în memoria fanilor evenimentele de la Jerez, când Mercedes a ieşit în evidenţă prin fiabilitate, iar Red Bull a întâmpinat probleme tehnice.
Lewis Hamilton a parcurs vineri 67 de tururi şi a stabilit cel mai bun timp al zilei după ce a fost cronometrat cu 1:34.263 la capătul unei serii de stinturi scurte în timpul dimineţii. De data aceasta, britanicul a petrecut însă un timp îndelung în garaj în cursul după-amiezii, ceea ce i-a permis lui Jenson Button să stabilească recordul de tururi al zilei.
Hamilton

joi, 20 februarie 2014

Magnussen, cel mai rapid în a doua zi de teste din Bahrain !

Cea de-a doua zi de teste din cadrul sesiunii de evaluare desfăşurată în această săptămână pe circuitul din Bahrain a fost una atipică comparativ cu cele de până acum.Cel mai bun timp a fost stabilit de Kevin Magnussen la volanul monopostului McLaren Mercedes, însă danezul a fost cronometrat cu 1:34.910 datorită faptului că a utilizat pneuri supersoft. Pilotul echipei McLaren a fost urmat la o secundă şi jumătate de Nico Hulkenberg (Force India), în timp ce Fernando Alonso a terminat ziua pe locul trei cu 96 de tururi parcurse.
Magnussen

miercuri, 19 februarie 2014

Rezultate ziua 1 teste Bahrain 2014 : Hulkenberg cel mai rapid !

Rezultate teste Formula 1 Bahrain 2014 :



1. Hulkenberg, Force India, 1:36.880, 65 laps;
2. Alonso, Ferrari, 1:37.879, 56 laps;
3. Hamilton, Mercedes, 1:37.908, 74 laps;
4. Magnussen, McLaren, 1:38.295, 67 laps;
5. Vettel, Red Bull, 1:40.224, 14 laps;
6. Sutil, Sauber, 1:40.443, 75 laps;
7. Frijns, Caterham, 1:42.590, 58 laps;
8. Kvyat, Toro Rosso, 1:44.346, 5 laps;
9. Grosjean, Lotus, 1:44.832, 7 laps;
10. Massa, Williams, No time, 4 laps.
11. Bianchi, Marussia, No time, 3 laps

marți, 18 februarie 2014

Avancronica testelor din Bahrain 2014 !

Prima sesiune de teste din această iarnă, care s-a desfăşurat la sfârşitul lunii ianuarie pe circuitul de la Jerez din Spania, a scos relevat câteva aspecte preliminare importante despre fiabilitatea şi performanţele monoposturilor celor 10 echipe participante. La aproape trei săptămâni distanta, echipele se reunesc din nou în Bahrain, acolo unde vor avea ocazia să continue pregătirile într-un mediu ambiant apropiat de cel pe care îl vor întâlni la cele mai multe curse de pe parcursul sezonului 2014.


luni, 17 februarie 2014

J. Villeneuve : "Nu înţeleg, nu înţeleg Formula 1 modernă " !

Fostul campion mondial , canadianul Jacques Villeneuve , a făcut o analiza succintă a modului în care a evoluat Formula 1 în ultimii ani în cadrul unui interviu acordat postului de radio BBC Radio Five. Canadianul, care a obţinut un titlu mondial în 1997, consideră că Formula 1 a devenit artificială şi falsă în numeroase numeroaselor schimbări de regulament, care au culminat cu dublarea numărului de puncrte pentru ultima cursă a sezonului.
Villeneuve

joi, 13 februarie 2014

Domenicali : " Kimi ştie că trebuie să-i facă faţă unui as precum Alonso " !

Kimi Raikkonen a revenit la Scuderia Ferrari în acest sezon după o absenţă de cinci ani şi este decis să aibă un comportament semnificativ mai matur. Stefano Domenicali, şeful Scuderiei, afirmă că fostul campion mondial manifestă un interes semnificativ mai mare pentru munca din afara circuitului. Italianul afirmă însă că această atitudine are la bază conştientizarea faptului că are un coechipier puternic în persoana dublului campion mondial Fernando Alonso, care a fost liderul echipei începând din 2010.
Ferrari

Williams va fi sponsorizat de Martini in 2014 !

Williams va beneficia de sprijinul financiar al unui sponsor principal începând din sezonul 2014 al Formulei 1, potrivit unor informaţii dezvăluite joi de cei de la Autosport. Compania Bacardi, care deţine brandul Martini, a ajuns la un acord cu britanicii prin care numele oficial al echipei va deveni Williams Martini Racing. În plus, echipa îşi va schimba culorile pentru noul monopost, care va include astfel nuanţe de alb, roşu şi albastru, culorile oficiale ale băuturii alcoolice.
Williams 2014 Martini

marți, 11 februarie 2014

M. Webber : "Întotdeauna am crezut că Alonso era cel mai bun şi încă mai cred asta " !

Mark Webber consideră că Fernando Alonso este cel mai bun pilot de Formula 1 în regim de cursă, un fapt care a fost evidenţiat şi de performanţele obţinute alături de Ferrari inclusiv atunci când echipa italiană nu deţinea un monopost competitiv.
Webber

duminică, 9 februarie 2014

Ferrari are un motor foarte fiabil !

Prima sesiune de teste de pe circuitul spaniol de la Jerez care a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie a evidenţiat fiabilitatea motoarelor dezvoltate de Mercedes, întrucât echipa germană a parcurs cei mai mulţi kilometri şi a fost singura care a putut realiza o simulare de cursă.
 Ferrari

marți, 4 februarie 2014

Mercedes - cea mai in forma echipa la Jerez !

Circuitul Jerez Spania a găzduit săptămâna trecută prima sesiune de teste din această iarnă premergătoare noului sezon competiţional. Deşi primele zile au fost dominate în special de numeroasele controverse cu privire la aspectul fizic al monoposturilor, Jerez a oferit un tablou mult mai important în privinţa fiabilităţii noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri.
Mercedes

duminică, 2 februarie 2014

Ross Brawn : "Am refuzat politicos toate abordările " !

Presa internaţională speculează de mai mult timp că Ron Dennis încearcă să-l determine pe Ross Brawn să accepte un rol important în conducerea celor de la McLaren Mercedes. Informaţiile au luat amploare după nominalizarea lui Eric Boullier ca director de curse, întrucât superiorul acestuia va fi CEO-ul McLaren Racing, o funcţie nou creată care în prezent nu este ocupată.
Brawn

sâmbătă, 1 februarie 2014

Massa cel mai rapid in ultima zi de teste de la Jerez !

Prima sesiune de teste premergătoare noului sezon s-a încheiat vineri pe circuitul de la Jerez din sudul Spaniei în acelaşi mod în care s-au desfăşurat şi precedentele zile. Pe un circuit umed în urma ploilor din noaptea precedentă, Felipe Massa a stabilit cel mai bun timp al zilei după ce a fost cronometrat cu 1:28.229 la volanul monopostului Williams. Brazilianul a reuşit să parcurgă 86 de tururi şi s-a poziţionat în faţa fostului său coechipier de la Ferrari, Fernando Alonso, care a parcurs 115 tururi, un record al zilei pentru un pilot.
Massa