marți, 3 martie 2015

Fernando Alonso nu va participa la prima cursă a sezonului 2015 !

McLaren Honda a anunţat printr-un comunicat oficial că Fernando Alonso nu va participa la prima cursă a sezonului după ce medicii echipei i-au recomandat pilotului spaniol, ca măsură de precauţie în urma accidentului pe care acesta l-a suferit recent în sesiunea de teste de la Barcelona, să nu urce în monopost la Melbourne.
 Fernando Alonso


Conform medicilor, interdicţia nu este una legată de simptome acute, ci mai degrabă de precauţie. "După ce au condus o serie de teste medicale importante, unele dintre ele nu mai departe de aseară, medicii lui Fernando Alonso l-am informat că nu suferă de absolut nicio problemă medicală, că nu au observat niciun fel de dovadă a vreunei accidentări şi că îl declară perfect sănătos din punct de vedere neorologic şi cardiac. Totuşi, doctorii i-au recomandat ca, în urma contuziilor pe care le-a suferit în accidentul care a avut loc în 22 februarie pe circuitul Catalunya, să limiteze pe cât posibil orice factori de risc care ar putea să rezulte în potenţiale noi contuzii atât de repede după prima şi să reducă la minim şansele sindromului celui de-al doilea impact, o procedură absolut normală în cazul atleţilor", spune comunicatul oficial publicat de echipa McLaren.
Pauza forţată a lui Fernando Alonso va dura o singură cursă, pentru că pilotul spaniol este gata să revină în monopost în al doilea eveniment major al sezonului, weekend-ul din Malaysia (27-29 martie): "Fernando a înţeles şi a acceptat sfatul medicilor (...). Iar doctorii au luat la cunoştinţă de faptul că Fernando se simte bine şi pregătit, că se simte gata de participare în competiţie şi că pilotul a reluat pregătirea fizică", spun oficialii McLaren.
Fernando Alonso pierde astfel prima sa cursă de la revenirea la McLaren după ce ultimii cinci ani a concurat pentru Ferrari. În locul spaniolului, McLaren îl va alinia la start pe Kevin Magnussen, pilotul de rezervă al echipei, care va face astfel din nou echipă cu Jenson Button după un sezon trecut în care cei doi au fost titularii team-ului britanic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu